ارتودنسی پیشگیری

در مورد سلامت دهان و دندان کودك همیشه پیشگیري بهتر از درمان است. توصیه ما براي مراجعه به متخصص ارتودنسی حدود 7 سالگی است. درمان بموقع در مواردي که کودك نیاز به ارتودنسی پیشگیرانه دارد، مزایاي قابل توجهی دارد. با درمان زودهنگام، رشد فک کودك و برخی مشکلات در جویدن او اصلاح میشود. درمان زودهنگام می تواند به بازیابی فضاي کافی براي رویش صحیح دندان هاي دائمی کمک کند و شانس کشیدن دندان هاي دائمی را در آینده به حداقل برساند.

 ویزیت اولیه براي "غربالگري و بررسی" است - به احتمال زیاد نیازي به درمان اولیه ارتودنسی نخواهد بود - اما در مواردي که هست - مزایاي آن می تواند قابل توجه باشد. ایده درمان زودهنگام اصلاح رشد فک کودك شما و برخی مشکلات در جویدن است. درمان زودهنگام می تواند براي به دست آوردن فضاي کافی براي رویش صحیح دندان هاي دائمی کمک کند و شانس کشیدن دندان هاي دائمی را در آینده به حداقل برساند.

کودکان اغلب تا سن 13 سالگی دندان هاي شیري خود را از دست می دهند. هنگامی که به پایان نوجوانی می رسند، استخوان هاي فک سفت می شوند و رشد نمی کنند. روشهاي ارتودنسی بزرگسالان زمان بیشتري را میطلبد و به احتمال زیاد شامل جراحی دهان و کشیدن دندان میشود. دریافت زودهنگام ارتودنسی پیشگیرانه در دوران کودکی می تواند به تسهیل روند کلی درمان کمک کند.

در ارتودنسی پیشگیري:

  • رشد و نمو فک نظارت شود.
  • دندان هاي دایمی به موقعیت صحیح هدایت شوند و از شلوغی یا ایجاد مشکل در فاصله جلوگیري شود.
  • دندان هاي جلویی از خطر ضربه محافظت شوند.
  • عادات بهداشت دهان و دندان بهبود یابد.
  • زمان و پیچیدگی فاز دوم درمان یا درمان بزرگسالان کاهش یابد.
  • فرزندتان از مسائل مربوط به عزت نفس اجتناب کند.

آیا کودك من به درمان پیشگیرانه نیاز دارد؟

اگر کودك شما داراي فضاي ناکافی فک، مال اکلوژن (بایت نادرست)، از دست دادن دندان هاي شیري یا رویش دندان ها در مکان هاي نامناسب باشد، ممکن است از مراقبت هاي پیشگیرانه بهره مند شود. اگر فکر می کنید کودك شما ممکن است به مراقبت یا مداخله زودهنگام نیاز داشته باشد، با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.

در طول درمان پیشگیرانه چه انتظاري باید داشته باشیم؟

درمان (در صورت نیاز) از کودکی به کودك دیگر متفاوت است. ارتودنتیست شما ممکن است یک دستگاه پیشگیرانه را روي دهان کودکتان قرار دهد که براي نظارت بر پیشرفت به بیش از یک بار مراجعه نیاز دارد. اگر دستگاه قابل برداشتن و متحرک باشد، دستورالعملهایی در مورد نحوه و زمان استفاده از دستگاه توسط فرزندتان دریافت خواهید کرد.

آیا در طول درمان پیشگیرانه فرزندم باید دستورالعمل هاي خاصی را دنبال کنم؟

بله، علاوه بر اطمینان از استفاده صحیح دستگاه ارتودنسی کودك، باید از مصرف غذاهایی که ممکن است به دستگاه آسیب برساند نیز جلوگیري کنید. اگر دستگاه قابل برداشتن است، باید مرتباً آن را تمیز کرده و به درستی از آن نگه داري کنید.

هیچ وقت براي معاینه ارتودنسی زود نیست

 

اگر کودك شما بالاي 7 سال سن دارد، ممکن است مفید باشد که با متخصص ارتودنسی تماس بگیرید. ممکن است از مسائل مهم و پرهزینه در آینده جلوگیري کند. در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی در مورد سلامت و رشد دهان و دندان فرزندتان، همیشه می توانید زودتر از این هم تماس بگیرید.

 

 

 

 درمان های ارتودنسی با هدف اصلاح موقعیت دندان های دائمی انجام می شود، بهتر است که قبل از شروع درمان، تمام دندان های شیری افتاده و دندان های دائمی در جای خود روییده باشند. در غیر این صورت کل زمان درمان طولانی تر می شود، زیرا زمان مورد انتظار برای رویش دندان های دائمی به دوره درمان ارتودنسی اضافه می شود. معمولاً در سن 12 سالگی تمام دندان های شیری افتاده و با دندان های جدید جایگزین می شوند. بنابراین سن 12 سالگی برای شروع درمان ارتودنسی ایده آل است. در برخی موارد لازم است درمان ارتودنسی قبل از افتادن دندان های شیری شروع شود. به این درمان های ارتودنسی در سنین پایین ارتودنسی پیشگیری فانکشنال می گویند.

درعکس روبرو دندان های پرمولر، دندان نیش دائمی و حتی  دندان های شیری بالای آنها که هنوز نیفتاده اند دیده میشوند.

 

درمان ارتودنسی بیماران به دلایلی مانند نهفتگی دندان دائمی در نتیجه بسته شدن فضا به دلیل زود از دست رفتن دندان شیری و حرکت دندان های مجاور به فضای دندان کشیده شده و یا مشکلات رشد فک در نتیجه ناتوانی بیمار در بستن فک می تواند از سنین پایین شروع شود. مشکلات فکی علاوه بر آسیب به دندان ها یا لثه ها در اثر بستن نادرست، بلکه به دلیل مشکلات ظاهری، زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار می دهد و وضعیت روحی فرد را بدتر می کند.

ارتودنسی پیشگیری برای حل مشکل فعلی ارائه میشوند و پس از رفع مشکل در مدت زمان کوتاهی خاتمه می یابند. برای درمان اصلی ارتودنسی، انتظار می رود تا 12 سالگی صبر شود. بنابراین، درمان در دو مرحله انجام می شود.

باریک یا پهن بودن فک اختلال ساختاری است که کل صورت و دندان ها را درگیر می کند. علت اختلالات اسکلتی تا حد زیادی ژنتیکی است و در دیگر اعضای خانواده نیز دیده می شود. ساختار فکین را می توان در سنین پایین حین روند رشد و تکامل اصلاح کرد. این درمان ها ارتودنسی ارتوپدی نامیده می شوند. اگر درمان در سن مناسب شروع نشود و رشد و نمو بیمار به پایان برسد، نقص فک تنها با جراحی فک در سن 18 سالگی قابل اصلاح است.

در مواردی که فک بالا عقب است و یا فک پایین بیرون زده است، درمان باید از سن 10-8 سالگی شروع شود. درمان تنگی فک پایین از سن 8 تا 10 سالگی، در دختران تا 11 سالگی، در مواردی که فک پایین رشد نکرده است تا سن 13 سالگی و در موارد تنگی فک بالا تا سن 15 سالگی باید شروع شود. . مشخص است که در درمان های ارتوپدی به موقع، فک ها بدون جراحی اصلاح می شوند.

باریک بودن فک یا عقب بودن فک بالا  اختلالات ساختاری هستند که کل صورت و دندان ها را درگیر می کنند. علت اختلالات اسکلتی تا حد زیادی ژنتیکی است و می توان به روش های مختلف به سادگی در سنین پایین درمان شوند. همچنین برای اصلاح دندان های جلویی بالا که به درستی بیرون نمی آیند میتوان از روشهای ارتونسی پیشگیری بهره برد.

اگر والدین مشکوک به اختلال فک فرزندشان هستند، باید حدود 8 سالگی کودک را برای اولین مشاوره تخصصی ارتودنسی ببرند. معمولاً فک ها با یک درمان 6 ماهه اصلاح می شوند و تا سن 12 سالگی پیگیری می شود و این روند با ارتودنسی کامل تکمیل میشود.

 

 

مهم ترین مزیت ارتودنسی پیشگیری اینست که می توان جلوی پیشرفت بسیاری از ناهنجاری ها را قبل از اینکه جدی تر شوند، گرفت. برای مثال می توان به ناهنجاری های فکی اشاره کرد که در صورت عدم درمان بموقع، ممکن است در بزرگسالی به روش های درمانی تهاجمی مانند جراحی نیاز باشد.

 

.